4 Haziran 2010 Cuma

Nedir Bu Arap Hayranlığı

Her zaman geyik geyik olmaz biraz da mesleğimle ilgili birşeyler karalıyayım dedim. Ne de olsa ailenizin Uluslararası İlişkiler Uzmanıyım değil mi :)

Şimdi son günlerdeki gelişmeleri gerçekten yakından takip ediyorum. Neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur İsrail'in uluslararası sularda Filistine yardım götüren gemiye saldırması ve insanları katletmesi.


Şu konuda hemfikiriz tabii ki de ortaya çıkan statüko bir vahşettir, masum insanlara öldürmek, özellikle de bunu kendi karasularında değil uluslararası sularda güvenlik gerekçesi ile yaptığını ileri sürmek abesle iştigaldir. Uluslararası sular uluslararası hukuk çerçevesinde tüm ülkelerin kullanımına açık, tabiri caizse dünyanın kamusal malıdır. Böyle bir alanda , hiçbir ülke, insiyatif gösterip güvenlik gerekçesi ile bir gemiye baskın yapımaz. Bu uluslararası deniz hukuku'na aykırıdır.
http://www.selcukportal.com/images/3-Ataturk-bayrak.jpg

----------------------------------------------
Ancak, işin bir de diğer tarafı var. kendi şahsi fikrim olarak müslümanlık kısvesi altında bu arap hayranlığını bir türlü anlayamıyorum. ve aşağıdaki soruları, bence  herkesin kendine sorması, durumun açıklanması yönünden gerekli...
----------------------------------------------




1-  Seneler önce kendi topraklarını yahudilere para ile satan Araplar değil mi?

2- Kendi elinle satarken topraklarını, yahudiler bu bölgede kolonileşirken, bu işin gelecekte, üniter yapıya zarar vereceğini düşünmek gerekmez miydi?

3- Türkiye'ye varana kadar, Filistin ve israilin etrafındaki onlarca arap ülkesi neden ayaklanmıyor, neden yardımcı olmuyor da iş Arap bir millet olmayan Türk'lere düşüyor.

4-  Böyle bir diplomatik sorunu, israil büyükelçiliği önünde çember sakalıyla, karaçarşafıtla bayrak sallayan bir tutam çapulcu mu çözecek. Bu nasıl bir mantıktır, nasıl bir gerikafalılıktır.

5- ARAPLARA GÖSTERİLAN HASSASİYET, NEDEN İSKENDERUNDA  VE SONRASINDA YURDUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE ŞEHİT DÜŞEN 20 YAŞINDAKİ FİDANLARIMIZA GÖSTERİLMİYOR.
6-  BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLMADAN DİN YAŞANABİLİR Mİ? DİNSEL BÜTÜNLÜKTEN ÖNCE ULUSAL BÜTÜNLÜK PEŞİNDE KOŞMAK GEREKMEZ Mİ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder